MOTTO – Mit csináljanak a színészek, amikor a színházak bezárnak?

2020. March 18.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Művészek az Otthoni Oktatásért projekt (MOTTO) kitalálói úgy gondolják, segítség egy irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok részletei vagy az órán feldolgozandó irodalmi szövegek egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz.

MOTTO – Mit csináljanak a színészek, amikor a színházak bezárnak?
Járvány-helyzetben a színészek nem csinálhatnak színházat, hiszen a színházak bezártak. A diákok nem járhatnak iskolába ugyanezen okból, viszont online-oktatásban részesülnek. A MOTTO-sok folyamatosan töltik fel a felületeikre a videókat, azzal a nem titkolt céllal, hogy ha a diák "fülébe" befészkelte magát a mű, akkor majd a kezébe is veszi azokat.
A projektben eddig Kárász Eszter, Farkasházi Réka, Csuja Imre, Fodor Tamás, Borsi-Balogh Máté, Bíró Kriszta, Fullajtár Andrea, Radnay Csilla és Pokorny Lia vesz részt.
A MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért felületein megtalálható anyagok kizárólag oktatási céllal készültek, a listát szaktanárok állították össze. (Azok letöltése, vagy bármilyen, nem oktatási célú eseményen való felhasználása nem megengedett, és jogi következményeket von maga után. Amennyiben a művek felkeltették érdeklődését, szívesen ajánljuk figyelmébe az online elérhető számtalan hangoskönyvet, online előadást.)
Művészek az Otthoni Oktatásért, MOTTO, kötelező irodalom

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok