Molnár Piroska mégsem vonul vissza: szerepel A két pápa színpadi változatában

2020. June 26.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

"Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként" – nyilatkozta márciusban a színésznő, de szerencsére nem tartja be ígéretét. Ennek a felkérésnek nehéz is lenne ellenállni...

O)lvasópróba Fotó: Szokodi Bea/Rózsavölgyi Szalon

A Rózsavölgyi Szalon kapta meg ugyanis A két pápa (The Two Popes) című világsikerű film színpadi jogait Magyarországon.

2019-ben bemutatott nemzetközi koprodukcióban készült életrajzi filmdrámát Fernando Meirelles rendezte. A forgatókönyvet Anthony McCarten írta. Főszerepben a XVI. Benedek pápát alakító Anthony Hopkins és a Jorge Mario Bergoglio bíborost, a későbbi Ferenc pápát megszemélyesítő Jonathan Pryce látható. A Variety filmes magazin szerint A két pápa „váratlan sláger” volt a Telluridei Filmfesztiválon bemutatott premierjén, dicséretet kapott humoráért és a két főszereplő színészi játékáért. A két pápa négy jelölést kapott a 77. Golden Globe-gálára legjobb filmdráma, legjobb férfi főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő és legjobb forgatókönyv kategóriákban.

A két pápa című darabot szeptember végén mutatják be Vecsei H. Miklós rendezésében. XVI. Benedeket Jordán Tamás, Bergoglio bíborost, a későbbi Ferenc pápát Lukács Sándor alakítja majd. Molnár Piroska lesz az előadásban Brigitta nővér, Sophia nővért pedig Trokán Anna alakítja.

Vajon fognak tangózni?

(wiki) (rózsavölgyi)

A két Pápa, Rózsavölgyi Szalon, Jordán Tamás, Lukács Sándor, Molnár Piroska, Trokán Anna

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest