Március végén döntenek a Vígszínház vezetői pályázatáról

2020. March 12.  ·   hír   ·  koncert.hu, MTI

Március végén döntenek a Vígszínház igazgatói posztjáról, a szakmai bizottság a jelenlegi vezető, Eszenyi Enikő pályázatát találta a legjobbnak.

Fotó: Vígszínház

Eszenyi Enikő mellett Rudolf Péter színművész és Csányi János rendező pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára.

Arról az MTI nem, de elég sok portál beszámolt, hogy a színház dolgozóiból álló szakszervezet lehetőséget talált arra, hogy a munkatársak közöljék a véleményüket a szakmai bizottságban a társulatot képviselő Hegyi Barbarával. A színház igazgatói posztjára pályázó három jelölt meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat – mondta el az Indexnek Csőre Gábor színész, a szakszervezet elnöke, akiről nemrég elmondtuk, hogy a váci színház direktori székét foglalja el az igazgató lemondása után.

A kialakult helyzettel kapcsolatban többek között megszólalt:

Eszenyi Enikő

"Határozott vezető vagyok, de minden döntésemet a Vígszínház érdekében hozom. Soha nem vezetett semmi más."

Kovács Patrícia

"Velem lehet kiabálni, és én is szoktam vehemensen vitatkozni az igazamért. Ha egy rendező azt mondja nekem, hogy »Baszd meg, Kovács, menjél már odébb!«, akkor odébb megyek, és tudom, hogy ő most nem személyeskedik, nem rám haragszik, csak felfokozott állapotban van."

Börcsök Enikő

"Rendkívül feszült a hangulat, nem tudjuk, mit hoz a jövő. Szomorú, ha egy igazgató nem a művészetével és az emberségével próbált tekintélyt parancsolni, hanem a hatalmával."

Stohl András és mások

"Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és az agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal”

Molnár Áron és Hevér Gábor

„Nem szabad, hogy a jövőben Eszenyi Enikő igazgassa a Vígszínházat, mert kártékony, amit az emberekkel csinál.”

Az MTI két színészt szólaltatott meg:

Karácsony Zoltánt:

"Egy nagyon erős társulat kovácsolódott végre össze az elmúlt 10 év alatt amiben nincs, illetve egyre kevésbé van jelen ez a furkálódás, áskálódás, ami nagyon sokáig jellemző volt és én nagyon nem szeretem és most ezt is annak érzem. Egy ilyen visszafúrásnak, hogy bomlasszunk, de köszönjük, nem kell megvédeni minket."

 Ifj. Vidnyánszky Attilát:

"...teljes békében és teljes harmóniában. És hála Istennek megkaptuk a kellő figyelmet, akár a nézők felől, akár a színház felől, a színház minden egyes dolgozója azon volt, hogy ez megszülessen."

és Hirtling Istvánt:

mint mondta, nem örül annak, ami a színház körül zajlik. "Főleg azért nem örülök neki mert, ezzel nagyon sokat ártunk mindannyian a színházi kultúrának, a magyar kultúrának."

A Főpolgármesteri Hivatal a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat képviseletében felkérte a Vígszínház felügyelőbizottságát, hogy folytasson le vizsgálatot a Vígszínház működésével, vezetésével összefüggő tapasztalatokról beszámoló, a megjelent nyilatkozatok és sajtóhírek kapcsán.

 

 

 

 

Vígszínház, direktor, igazgató, pályázat, Eszenyi Enikő, Rudolf Péter, Csányi János, Csőre Gábor

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok