Hatvan magyar színésznővel forgatták le ugyanazt a filmjelenetet

2020. October 15.  ·   hír   ·  szinhazvilag.hu, MTI

Mondjuk, az a film és az a jelenet nem akármilyen: a Psycho zuhanyjelenetéről van szó, amelyet Alfred Hitchcock kultikus filmje bemutatójának hatvanadik évfordulója alkalmából vettek elő éppen most és éppen így.

Hatvan magyar színésznővel forgatták le ugyanazt a filmjelenetet

A Psycho60 címen futó 3 perces rövidfilm mindegyik snittjében másik színésznő látható, szám szerint hatvan, ahány éves a film.Végh Vozó Zoltán rendező a rövidfilmben az igazi másolatát adta vissza a filmtörténeti szempontból is jelentős jelenetnek.

A díszletet az Örkény Színházban építették fel, a rendező a tökéletes másolat elkészítéséhez legyártotta a henteskést, a lefolyót, a zuhanyfejet és minden megtett, hogy megtalálja a tökéletes zuhanyfüggönyt is. 

Psycho60 című filmben többek között Gubás Gabi, Haumann Petra, Ónodi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Péterfy Bori, Törőcsik Franciska, Trokán Anna, Trokán Nóra, Szulák Andrea, Gáspár Kata, Osvárt Andrea, Ábrahám Edit, Vándor Éva és egy rövid snitt erejéig Törőcsik Mari is (!!!) látható.    

 

A forgatásról  werkfilm is készült:


   

Alfred Hitchcock, Psycho, Psycho60

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
 
 
Cached at 16:54:31