Folyik az ország első online musical fesztiválja

2020. April 24.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Online tartja meg a hétvégén az Amatőr Musical Színpadok Országos Fesztiválját a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ.

 Folyik az ország első online musical fesztiválja

A fesztivált, ismertebb nevén a SCHERZO-t 1996 áprilisában rendezték meg először, idén úgy tűnt, a koronavírus-járvány miatt elmarad. A szervezőség azonban a közelmúltban úgy döntött, hogy megtartja a nagy hagyományokkal rendelkező országos találkozót az eredetileg tervezett időpontban, de rendhagyó módon, online formában, ennek megfelelően kicsit más szabályokkal.

Az amatőr színjátszó társulatok ezúttal korábbi előadásaik felvételével nevezhettek, míg a szóló énekesektől otthon készített videókat vártak. Mivel a csoportos produkciók most korábban játszottak lesznek, nem kapnak külön értékelést, de a fesztivál végén jutalmazzák őket. Az énekeseket a szokásos háromtagú zsűri helyett Nagy Anikó Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő értékeli.

Mint a Csabagyöngye Kulturális Központ összesítéséből kiderül, a pénteken kezdődő fesztiválra 19 szólóénekes, duettek kategóriában pedig két pár nevezett az ország különböző pontjairól, Békéscsaba mellett Debrecenből, Budapestről, Dunakesziről és Kaposvárról. A három nap alatt összesen hét színjátszó csoport – két budapesti, egy-egy szekszárdi, váci, gödi és tapolcai, valamint a Csabai Színistúdió    előadását nézi meg a zsűri.

online musical fesztivál, Amatőr Musical Színpadok Országos Fesztiválja, Csabagyöngye Kulturális Központ

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok