Ez az utolsó tánc – Feloszlik az ExperiDance

2019. April 18.  ·   hír   ·  koncert.hu

19 év közös munka után feloszlik az ExperiDance Production – írja a Táncélet.hu.

Ez az utolsó tánc – Feloszlik az ExperiDance

A társulat működésével kapcsolatban már korábban is a vezetők belső konfliktusáról lehetett hallani, a megszüntetésről valószínűleg személyes konfliktusuk és az elmaradó kulturális TAO pénzek miatt döntöttek. Honlapjuk szerint az április 17-i Nagyidai cigányok az utolsó előadás a RAM Colosseumban, ezt követően minden előadás elmarad "technikai" okokra hivatkozva.

A hír forrása

Az ExperiDance Production célja a magas szintű művészi szórakoztatáson túl a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése volt az egész világon. A 2000 óta sikeres társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és kortárs irányzatokkal szelídítette, vagy épp a végletekig fokozta. Az ExperiDance Production tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik estéről estére képesek voltak a legjobbat kihozni magukból. Az ő teljesítményükön túl a koreográfus, zeneszerző, jelmez- és díszlettervező, dramaturg és technikusok professzionális összhangja is garantálta a sikert.

A társulatot Román Sándor alapította 2000-ben.

A már megváltott jegyekről a produkció Facebook-oldalán található információ:

 

 

ExperiDance, feloszlik, társulat, Román Sándor, tao

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok