Bárki beülhet az online bábszínház nézőterére!

2020. April 21.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Online lakásszínházat rendezett be a debreceni Vojtina bábszínház lakás-próbatermében a Csokonai Nemzeti Színház két művésze: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel, akik élő adásban közvetítik előadásaikat.

Bárki beülhet az online bábszínház nézőterére!

Az online színháztermet az Objekt Projekt csapata, azaz Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel, valamint a Magamura Alkotóműhely alapítója, Boráros Szilárd Takács Balázs Istvánnal közösen rendezték be.

A szobában ott vannak az előadások díszletei és bábjai, egy kis tér, ahol egy családi színház éppen elfér – de hiányzik az élő kapcsolat azokkal, akiknek az előadás szól. Ezért a nézőiktől azt kérik, küldjenek magukról egy fotót, ami kikerülhet a nézőtérre, hogy a színészek is érezzék a jelenlétüket. ♥

Kezdeményezésük azért is különleges, mert megőrzi a színház élő varázsát: nem korábban készült felvételeket osztanak meg, hanem eljátsszák az előadást azoknak, akik nézik. Emellett megpróbálják megtartani a kapcsolatot a nézőkkel. Mindezt a házi videózás technikai szintjén valósítják meg, ami véletlenszerűségével teszi megismételhetetlenné az előadás pillanatait.

Az előadásokat a szobájukban játsszák el, onnan közvetítik majd élőben a Báb-stream-ház Facebook-oldalán minden második héten szombat délutánonként, elsőként április 25-én 17 órától.

Vojtina bábszínház, Csokonai Nemzeti Színház, Debrecen, lakésszínház, Élő báb-stream-ház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok