Az utolsó este EGYÜTT

2023. May 15.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Mint arról már beszámoltunk, 20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes. Az elkövetkezendő egy hónapban több előadást játszik még a társulat, majd június 13-án 18 órától a Trafóban tartják a Tünet Búcsú napját.

Az utolsó este EGYÜTT

A Tünet Búcsú napján 18 órától bebarangolható a Tünet múltja a Trafó tereiben – fotó-rulett, filmvetítések, tárgy installációk várják a látogatókat, lehet szelfizni a Priznic-ágyban, a Tünet tagjai bábáskodásával újjá lehet születni, ki lehet próbálni a Burok készítést és a Szeánsz-fakanál pörgetést.

20 órakor kezdetét veszi a nagyteremben a sírva-nevetős szeánsz.

„Sok-sok valaha volt Tünetessel és Valcz Péter „színházesztéta professzorral” próbájuk megfejteni, hogy mi a Tünet Együttes titka. Jó volna végre definiálnunk magunkat, mielőtt megszűnünk. És a végén... igen. Majd buli hajnalig, Varga Vince adja a talpalávalót” – mondja Szabó Réka, a társulat művészeti vezetője.

Jegyeket átmenetileg nem lehet kapni, de május 20 után újra elérhetők lesznek.

A Tünet Búcsú programja
Trafó Kortárs Művészetek Háza, 2023. június 13.

18 órától múltidéző Tünet-installációk Trafó-szerte 
20 órától Búcsú szeánsz
22 órától Ereszd el a Tünetet PARTY Varga Vincével

„Ezzel az esttel szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki alakítóként vagy szemlélőként része volt a Tünet 20 éves történetének. És hogy mi lesz a Tünet Búcsú után? Még a lezárás részeként kiadjuk a társulat mesekönyvét képmelléklettel kiegészítve, felvesszük és elérhetővé tesszük a társulat előadásaihoz készült zenéket, dalokat, és egy jól kutatható online archívumot is szeretnénk létrehozni. A hírlevelünkben folyamatosan hírt adunk majd magunkról, merre tartunk, hogyan alakul a sorsunk” – mondja Szabó Réka.

A társulat repertoárjából a Nothing Personal című előadás május 16-án a Jurányi Házban lehet megnézni, A tünetegyüttes - avagy a függetlenek tündöklése és című előadás két alkalommal, május 25-én és június 9-én az Örkény Stúdióban. A már többször visszatapsolt Burok utolsó előadása a MU Színházban lesz június 7-én. Újra műsorára tűzi a Toldi Mozi A létezés eufóriája című dokumentumfilmet – június 1-én közönségtalálkozóval egybekötve.

 

20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes

Tünet Együttes, Szabó Réka, búcsú, Trafó

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok