Átadták a Vígszínház művészeti díjait

2020. May 30.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Bár a járványhelyzet miatt kissé eltérő módon zajlott az ünnepség, a Vígszínházban nem maradtak a fiókban a művészeti díjak idén sem.

 Átadták a Vígszínház művészeti díjait

A Vígszínház-díjat az idei évadban Sztevanovity Dusán, Magyar Péter produkciós igazgató és Maróti Zoltán gazdasági igazgató kapta.

A Harsányi Zsolt Emlékdíjat Grecsó Krisztiánnak ítélte oda az alapítvány kuratóriuma.

A Szatmári István emlékére alapított „A kiscsillag is csillag díjat Gyöngyösi Zoltán vehette át.

A legjobb 35 év alatti fiatal színésznek járó Hegedűs Gyula-emlékgyűrűt idén ifj. Vidnyánszky Attila nyerte el.

A Roboz Imre Művészeti Emlékdíjat az idei évadban Venczel Vera kapta meg.

A legjobb színésznőnek járó Ajtay Andor-emlékdíjat a társulat titkos szavazatai alapján választott zsűri idén Waskovics Andreának ítélte oda.

A legjobb férfi alakítás díját Wunderlich József vehette át.

A díjazottak mellett köszöntötték a társulat hűséges tagjait: Hegedűs D. Géza 45 éve, Kern András 50 éve, Halász Judit 55 éve szolgálja tehetségével a Vígszínházat.

Gratulálunk és köszönjük!

(vígszínház)

Vígszínház, művészeti díjak, Sztevanovity Dusán, Grecsó Krisztián, Venczel Vera, Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Kern András, Halász Judit

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok