Alföldi Róbert hasonmását keresi a Centrál Színház

2021. December 13.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

2022. január 15-én Sidney Lumet 1976-os, sokszorosan Oscar-nyertes filmjét, a Network-öt mutatja be a budapesti Centrál Színház. Történetének legmonumentálisabb előadásába keresi azt a hozzávetőlegesen 175-185 cm magas férfit, aki megjelenésében hasonlít Alföldi Róbertre.

Alföldi Róbert hasonmását keresi a Centrál Színház

Nem nagyon van időszerűbb, provokatívabb és elképesztőbb történet a Networknél. Sidney Lumet sokszorosan Oscar-nyertes filmjének látványos színpadi adaptációja apokaliptikus szatíra a média pokoli hatalmáról. Howard Beale, az esti híradó bemondója. Amikor huszonöt év után alacsony nézettség miatt a csatorna kirúgja, végső kétségbeesésében közli, hogy élő adásban lesz öngyilkos. A morbid bejelentés példátlan reakciókat szül – az egész világ a feje tetejére áll…

A filmben Peter Finch játszotta a hírolvasóból lett próféta szerepét, Lee Hall óriási sikerű színpadi adaptációjában Bryan Cranstont láthatta a közönség, a hazai ősbemutatón, a Centrál Színházban pedig Alföldi Róbert bújik a híradós bőrébe.

A látványos videótechnikát is felvonultató szuperprodukcióhoz keresi a Centrál Színház 175-185 cm magas férfit, aki megjelenésében hasonlít Alföldi Róbertre. A munka 2022.01.10-14. között, a főpróbahéten mindennapos, a premiert követően havi 4-6 alkalommal esti elfoglaltságot jelent, versenyképes statiszta fellépti díj ellenében. Jelentkezni egyszínű, egyenletes háttér előtt, nappali fényben készült fotókkal lehet, a casting@centralszinhaz.hu email címen. Egy teljes alakos és 3 mellkivágású képet várnak, szemből és mindkét profilról, tehát összesen 4 csatolmányt.

A média mákonyos hatalmáról szóló előadásban Alföldi Róbert mellett Martinovics Dorinát, László Zsoltot, Fehér Tibort és Bodrogi Gyulát láthatják majd a nézők. Az előadás mozgóképes világáért Gothár Márton felel, a díszlet- és jelmeztervező Pallós Nelli, az előadás eredeti zenéjét Puskás Dávid szerezte.

Centrál Színház, Alföldi Róbert, hasonmás, Sidney Lumet, Network

 

 

Szólj hozzá!


A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok