A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

2024. March 18.  ·   Bulvár   ·  Színházvilág.hu

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most pedig ennek jegyében készít exkluzív menüt a MADHOUSE Bistroban Piszkor Norbert séffel.

Fotó: Balkányi László

Az április 28-ig elérhető négyfogásos tételsor minden elemében Ónodi Eszter személyiségéből, ételekhez való hozzáállásából, kedvenceiből táplálkozik.

“Mindig is igyekeztem odafigyelni magamra és a környezetemre, rendszeresen sportolók, ha tehetem csak biciklivel közlekedem, igyekszem minőségi ételeket enni és a családomnak is ezt a gondolkodásmódot átadni. De igazából csak tavaly, amikor betöltöttem az ötvenet kezdtem el nagyon tudatosan figyelni a testemre, és változtatni az életmódomon is, hogy megnézzem, ez merre vezet. Akkor kezdtem el az időszakos böjtölést is, vagyis a napnak csak néhány órájában eszem. Amikor viszont ezt megtehetem, nagyon odafigyelek arra, hogy mit viszek be a szervezetembe - év eleje óta például csak glutén- és tejmentes ételeket eszem. Már egy ideje törekszem arra, hogy amikor főzök a lehető leginkább szezonális alapanyagokat használjak, ne fogyasszak feldolgozott élelmiszereket, igyekezzek közelíteni a zero waste működéshez. Ez a gondolkodásmód Piszkor Norbihoz is nagyon közel így, amikor felmerült a közös menü ötlete, egyértelmű volt, hogy a fenntartható, tudatos, szezonális, superfood irányba megyünk" – meséli a színésznő. 

Eszter azt vallja, hogy a színház és a gasztronómia között is van kapcsolat: közös pontjuk a kreativitás, mindkét területen fontos az improvizációs készség, és a harmónia. Ez jellemzi a színésznő működését is a konyhában és ez jelenik meg a menüben is. A főleg szezonális és fermentált zöldségeket felvonultató ételsor ízében és tálalásában is vibráló, színes és virágos, és különlegessége, hogy az egyes tételek folyamatosan változnak, egyre gazdagabbak lesznek, ahogy a szezonban egyre több friss alapanyag válik elérhetővé. A menü olyan izgalmas tételeket tartalmaz, mint a MADHOUSE csapatának saját misoja, amit szója helyett sárgaborsóból és tökmagból készítenek, a fehérbab püré marokkói citrommal, amiben egyszerre jelennek meg a sós és savas ízek, a laskagomba, mint főelem, amit bár sokan lenézik, egy sokszínűen elkészíthető, fenntartható, gyorsan növő alapanyag, vagy a séf egyik specialitása a sóskafagylalt.

“Szerintem egy igazán izgalmas kollaboráció született, biztos vagyok benne, hogy sokan meglepődnek majd, akik megkóstolják. De ami ennél lényegesebb, hogy ezzel a menüvel is egy jó ügyet támogatunk. Az adományként befolyt összeg egy részét a KIKAPCS. Alapítvány kapja majd meg, akik kikapcsolódást és közösséget biztosítanak olyan családoknak, akik sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekeket nevelnek. A másik részből pedig a város egy részét tesszük majd virágosabbá” – meséli Ónodi Eszter, akinek az életében természetesen nemcsak a gasztronómia terén várhatók izgalmak.

Katona József Színházban tavasszal tűnik majd fel egy új magyar színdarab, a Jóccakát egyik fontos szerepében. Addig zenekarával a B32 Galériában adnak egy koncertet, és május 23-án a kétfajta tevékenység összefut:  a társulattal és zenészekkel, énekesekkel kiegészülve a Budapest Park színpadán lesz látható a Csinibaba Táncdalfesztiválban.

 

 

Ónodi Eszter, gasztro, Madhouse

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok
 
 
Cached at 11:53:55