Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

2024. March 07.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.

Tóbiás, a tejesember most a Gólem Színházban szeretne gazdag lenni

A Gólem Színházban látható darab Németh Virág adaptációja –  és Sipos Vera első rendezése itt. (Az elbeszélést Brodszky Erzsébet fordította.)

„Az ember kínlódik a gyerekeiért, vergődik, mint a szárazra vetett hal, ők meg elpártoltak tőlem. Azt mondják, többet értenek nálunk. Hiába, a mai gyerekek túlságosan okosak...” – így panaszkodik Tóbiás, a tejesember. Sólem Aléchem teremtménye igyekszik jó apja lenni lányainak, de nem érti, mivé válnak, mikor ő mást képzelt, mást tervezett, máshogy emlékszik rájuk.

Micsoda teher lehet látni a vergődéseinket, hiszen mivégre küszködtek szüleink egész életükben, ha nem értünk… És vajon hogyan tudnának jól szeretni minket?

A szereposztás:

Tóbiás: KATONA LÁSZLÓ

Golde: NAGY MARI

Cejtl: FALUSI CSENGE

Hódl: SEFEL REBEKA

Háva: URMAI BLANKA

Sprince: ERBSZT ANNUS

Bjelke: DAJKA SZÚRA SZERÉNA

Mótl szabó: PÁLI „SVÉD” SZABOLCS

Percsik: LENDVAI PÉTER

Ároncsik: MACH MÁTÉ

Pedocur: BAGOLY ANDRÁS

Lázár-Wolf, Mojse asszony, Pópa: NÁDASI IVÁN

 

Előadások:

2024. 03.27.

2024. 04.17.

 

Tóbiás a tejesember, Gólem Színház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok