Nyár, pálinka, fesztivál, szabadtéri színház

2019. June 15.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Négy júliusi csütörtökön kínálnak szórakozást az érdeklődőknek a Kaposvári Nyári Színházi Esték, a programban három zenés darab és egy prózai vígjáték szerepel.

Fotó: Panyolefeszt

Július 4-én a Nívót Produkció Mágnás Miska, 11-én az Éless-Szín Az édes teher, avagy hogyan adtam férjhez a feleségemet, 18-án a Bánfalvy Stúdió Nicsak, ki lakik itt?, 25-én a Csiky Gergely Színház Dámák című előadása látható. A mintegy két évtizedes múltra visszatekintő nyári színház "otthona" a kaposszentjakabi 13. századi bencés monostor romjainál van, de az ott zajló ásatás és rekonstrukció miatt az első előadást a Vigasságok terén, a többit a Szivárvány Kultúrpalotában tartják, a darabokra alkalmanként 400-an válthatnak belépőt.


***

A Hal négyesben című, két felvonásos, zenés krimi-komédia lesz az idei székesfehérvári nyári színház műsorán, amelyet ezúttal is a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban tartanak. Az előadások július 11. és 14. között lesznek láthatók 20.30-as kezdéssel. Kozáry Ferenc színművész, a darab rendezője elmondta, hogy hazánkban korábban a Madách Színház játszotta a színművet és hosszú szünet után lesz látható ismét Magyarországon. A komédiában az egyik szerepet Závodszky Noémi kapta, aki szerint a mű kiválóan alkalmas nyári színházi előadásra, mert könnyed, izgalmas és szórakoztató. A darabban rajta kívül még Tűzkő Sándor, Varga Lili és Ballér Bianka játszik.

***

A fesztiválnak köszönhetően Panyoláról ma már nemcsak a pálinka jut az emberek eszébe, hanem a kiváló kulturális programok is – mondta Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke a Panyolafesztről. idén több mint 10 porta nyílik meg a látogatók előtt, és közel 20 helyszínen csaknem 200 fellépő szórakoztatja majd a közönséget. A kulturális kínálatban a zenei programok mellett az érdeklődők vezetett túrákon ismerhetik meg a szatmári középkori templomokat, lesznek néptáncbemutatók és táncház, valamint színházi előadásokkal, kiállításokkal, irodalmi esttel és gyerekprogramokkal is várják a látogatókat.

 

 

Kaposvár, Székesfehérvár, nyári színház, Panyolafeszt

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok