Mit kezd egymással egy férfi és egy nő, ha az egyik mást akar, mint a másik?

2019. May 15.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

"Én, te, mi" címmel színházi tárlatvezetés és kiállításmegnyitó lesz május 30-án este hattól a KuglerArt Szalonban.

Kamondy Imre: Ármin és Mara

Este hattól Kamondy Imre a Cabaret Medrano nevű gipsy tangó, Balkán-klezmer zenekar vezetője – és egykori kaposvári színész – állítja ki a festményeit, Jánossy Lajos irodalmár, író, a litera.du szerkesztője mond megnyitót.

19.00-kor kezdődik az előadás, majd egy összművészeti buliba torkollik az este, amelyre mindenkit szeretettel várnak, aki úgy érzi, képes befogadni egyetlen este ilyen mennyiségű kultúrát...

Mit kezd egymással egy férfi és egy nő, ha az egyik mást akar, mint a másik? Ha más a ritmusuk? Ha más dolgok fontosak számukra, mást gondolnak a gyermeknevelésről, és mást arról, hogy hogyan és mivel töltsék a vasárnapot?

A Láthatáron Csoport (ex Bohócok a Láthatáron) közös gondolkodásra buzdít a párkapcsolati mintákat, problémákat, élethelyzeteket illetően, miközben szórakoztat is. Részvételi előadásukban a nézők is kommentálhatnak, beleszólhatnak, sőt, instruálhatják is a színészeket egy adott ponton. Az előadás inspirálódik a galéria adottságaiból, az ott kiállított képek, festmények, illetve a hely atmoszférája a játék szerves részét képezi.

Játsszák: FEUER Yvette, STUBNYA Béla, BUZÁSI Fanni és MANGOLD Roland
Tárlatvezető: VENDEL Hajnalka (Szabó Veronika)
Rendező és részvételi színházi szakember: Szabó Veronika
Dramaturg: Nagy Orsolya
Társ-rendező: Feuer Yvette
A szöveget a színészek improvizációi alapján Nagy Orsolya írta
Improvizációs tréner: Elek Ányos

Helyszín: Budapest, Sütő utca 2.

KuglerArt Szalon, Kamondy Imre, Láthatáron Csoport

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok