Lackfi János új regénye először színpadon

2023. June 09.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

A ma nyíló könyvhétre jelent meg Lackfi János Rocky című regénye, amely először a Zsámbéki Nyári Színházban mutatkozik be színpadon.

Lackfi János új regénye először színpadon

Érdekesség, hogy a helyben élő Lackfi János Jóéjtpuszi című prózakötetetét 2021-ben szintén a Zsámbéki Nyári Színházban mutatta be  – ugyanezen művésztársakkal és nagy sikerrel. Az új Lackfi-művet – és persze a szerzőt és művésztársait: Vecsei H. Miklóst és Szirtes Edina Mókust – a zsámbéki Zichy-kastély árnyas fái alatt, június 18-án láthatjuk.

Rocky kigyúrta magát bivalyerősre, úgy fut, mint a Rocky, úgy üt, mint a Rocky. Egy kicsit túl erőset. Egy kicsit túl erős az igazságérzete. És közben a kezében van egy féltengely. Féltengellyel igazságot tenni bajos dolog. Kijön a vér a testből, ahol lennie kellene. És Rocky megtapasztalja a börtönt, az emberbőrre varrott Jézusok, a kemény öklök és a nőnek használt férfiak világát. Miközben veszélyes barátokat szerez... Pörögnek az események, kisbolt nyílik, gasztroforradalom tör ki, Forrest Gump pedig eltévedt a mágikus realizmus erdejében, és egyre fut, hogy hazataláljon.

 

Lackfi János, Rocky, Zsámbéki Nyári Színház

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok