Kortárs spanyol színház az ELTE-n

2019. April 30.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Az ELTE BTK Spanyol Tanszéke négy év után ismét Kortárs Spanyol Színházi Napokat rendez 2019. április 29-e és május 3-a között.

Kortárs spanyol színház sz ELTE-n

A rendezvény során az érdeklődők részt vehetnek neves spanyol szakemberek előadásain, kortárs spanyol színházi darabokat láthatnak színpadon, valamint ellátogathatnak a Tetemre festés. Kortárs spanyol drámák könyvbemutatójára, ahol a kötet szerzőivel és fordítóival személyesen is találkozhatnak.

Az előadásokat két kortárs szerző, Juan Luis Mira és Ignacio del Moral, valamint Javier Huerta, dramaturgia-professzor tartják. A két szerzői műhely során tárgyalt darabokat pedig az ELTE hallgatói spanyol nyelvű színházi előadásban hívják majd életre. A teljes programsorozat ingyenes, az előadások nyelve spanyol, a könyvbemutató magyar tolmács kíséretében zajlik majd.

A részletes program:

A cikk forrása

 

ELTE, Spanyol Színházi Napok

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok