Az Őrületek tornya épül fel a Belvárosi színházban – premier

2023. October 17.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Shakespeare darabja, a „Tévedések vígjátéka" nem csak a múlt mulattató mesterműve, de a jelen kor számára is tanulságos történet. Az Őrületek tornya című vígjáték által bemutatott félreértések és tévedések az információáradat és az azonnali kommunikációs lehetőségek idején is aktuálisak. Budapesti premier: Belvárosi színház, 2023. október 28.

Fotók: Belvárosi színház

Shakespeare klasszikusából modern liftes dráma kerekedett. Az elcserélt ikrek egy hatalmas toronyházba kerülnek, ahol mindenki összekeveri őket... Mindeközben rejtélyes körülmények között egy csecsemő is eltűnik – de ne gondoljuk, hogy ez valami horror. Az  ikrek kalandjai arra emlékeztetik a nézőt, hogy még a legfejlettebb technológiai világban is adódhatnak emberi tévedések és félreértések.

Mérai Katalin mint csalfa, kacér feleség, Szabó Máté és Bordás Mihály pedig tőlük megszokottan, szupersztár módjára, ráadásul duplán keltik életre a karaktereket: Szabó Máté a nőcsábász macsó, valamint a saját neméhez vonzódó úriember, míg Bordás Mihály a kanadai-amerikai akcentusú, precíz testvér és a vagány életművész kettős karakterét alakítja. Végh Judit az elkényeztetett, de szívvel-lélekkel érdeklődő divatdíva, míg Andrádi Zsanett a hangos, pofátlan szomszédasszony szerepében remekel. Bálizs Anett pedig mint a gátlástalan, pénzéhes ingatlanszaki pörgeti az akciót. És hogy teljes legyen a kaotikus kavalkád, két zsaru is beszáll a játékba. Háda János a minden sarkot ismerő házmester, Géza bőrében próbálja helyreállítani ezt a kuszaságot.

A darab tanulsága: az igazi megértés és a közöttünk lévő kapcsolatok mélysége nem a tökéletes kommunikációtól, hanem az empátiától, az egymásra figyeléstől és az egymással való őszinte beszélgetéstől függ. Modern világunkban, ahol sokszor az internet mögé bújunk, emlékezzünk arra, hogy a személyes kapcsolatok és az igazi értékek azok, amelyek valóban számítanak.

De semmi dráma, önfeledt nevetés és jókedv vár a nézőre!

 

Őrületek tornya, Belvárosi színház

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok