Jordán Adél


Jordán Adél

2003-ban végzett a Színház-és Fimművészeti Egyetemen Máté Gábor osztályában. Korábban az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, 2006-ban szerződött a Katona József Színház társulatához.

Fontosabb színházi szerepei:
Georges Feydeau: A hülyéje, Gyárfás M.-Szabó T.: Tanulmány a nőkről (Dr. Képes Vera)

Díjak:
Vastaps-díj - Különdíj (2007)
Máthé Erzsi Díj (2007)

Jelenlegi szerepei a Katona József Színházban:
Egressy Z.: Portugál (Feleség), Csehov: Ivanov (Szása), Vinnai A.-Bodó V.: Ledarálnakeltűntem,  Kar (Trakhiszi nők), Elenetta (A karnevál utolsó éjszakája), Mi ez a hang? Ivanovék karácsonya, Macbeth (Első boszorkány), Sáskák (Alegra)

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok