Benkóczy Zoltán


Benkóczy Zoltán

1974-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskola operett tanszakán. 1966-tól a Kecskeméti Katona József Színház, 1971-től a Fővárosi (jelenleg Budapesti) Operettszínház tagja, s fellép a Turay Ida Színtársulat produkcióiban is. Kitűnő humorérzékű énekes, komédiás, kidolgozott nagy epizódszerepeket játszik.

Főbb színházi szerepei:
Loriot (Hervé: Nebáncsvirág), Jupiter (Offenbach: Orfeusz az alvilágban), Lázár Wolf (Bock: Hegedűs a háztetőn), Pelikán (Kálmán: Cirkuszhercegnő), Francia király ( Kacsóh: János vitéz), Mihály (Lehár: Cigányszerelem), Becsei tiszttartó (Huszka: Lili bárónő), Mixi gróf (Szirmai - Bakonyi :Mágnás Miska), Dragomir Populescu (Kálmán: Marica grófnő), Miska (Kálmán: Csárdáskirálynő), Blum (Jávori Ferenc Fegya - Miklós Tibor: Menyasszonytánc), Gróf Bursai Ubul (Fényes Szabolcs - Barabás Pál: Egy szoknya-egy nadrág), Biccentő (Huszka: Mária főhadnagy).

Filmjei: A harag napja, Csocsó, avagy éljen május 1-je!, Kémjátszma.

Tévéfilm-szerepei: Csicsóka és a Moszkitók, Három kövér, Illetlenek, A bolondok grófja, Nincs többé férfi, Egy ember és a többiek, Ligeti legendák, Mesél a pesti Broadway, A próbaper, Egy erkölcsös éjszaka, Fekete gyémántok I-II., Ki van a tojásban?, Régi idők focija, Kukorékok.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


SZÁZ ÉV MAJOR – titkos irodalmi mulatság és kesergés

SZÁZ ÉV MAJOR – titkos irodalmi mulatság és kesergés

A centenáriumi évad legnagyszabásúbbnak ígérkező eseménye Nyáry Krisztián kortárs író és Horváth János Antal rendező erre az alkalomra írt...
 
Színház naptár

Szentendre, nyár, Teátrum

Huszonkét produkcióval, a kísérőprogramokkal együtt összesen 40 eseménnyel várja a látogatókat a Szentendrei Teátrum nyári évada június 30. és augusztus 26. között.

Az előadások közel fele ingyenes lesz a Szarvasi Vízi Színházban

Az évad június 17-én indul, és a teátrumban a hagyományoknak megfelelően minden nap lesz program egészen augusztus 21-ig, ráadásul az előadások közel fele ingyenes lesz! Sőt, mivel idén ünnepli Szarvas alapításának 300. évfordulóját, minden előadáson a 300. néző ajándékot fog kapni...
Új színdarabok