Benkóczy Zoltán


Benkóczy Zoltán

1974-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskola operett tanszakán. 1966-tól a Kecskeméti Katona József Színház, 1971-től a Fővárosi (jelenleg Budapesti) Operettszínház tagja, s fellép a Turay Ida Színtársulat produkcióiban is. Kitűnő humorérzékű énekes, komédiás, kidolgozott nagy epizódszerepeket játszik.

Főbb színházi szerepei:
Loriot (Hervé: Nebáncsvirág), Jupiter (Offenbach: Orfeusz az alvilágban), Lázár Wolf (Bock: Hegedűs a háztetőn), Pelikán (Kálmán: Cirkuszhercegnő), Francia király ( Kacsóh: János vitéz), Mihály (Lehár: Cigányszerelem), Becsei tiszttartó (Huszka: Lili bárónő), Mixi gróf (Szirmai - Bakonyi :Mágnás Miska), Dragomir Populescu (Kálmán: Marica grófnő), Miska (Kálmán: Csárdáskirálynő), Blum (Jávori Ferenc Fegya - Miklós Tibor: Menyasszonytánc), Gróf Bursai Ubul (Fényes Szabolcs - Barabás Pál: Egy szoknya-egy nadrág), Biccentő (Huszka: Mária főhadnagy).

Filmjei: A harag napja, Csocsó, avagy éljen május 1-je!, Kémjátszma.

Tévéfilm-szerepei: Csicsóka és a Moszkitók, Három kövér, Illetlenek, A bolondok grófja, Nincs többé férfi, Egy ember és a többiek, Ligeti legendák, Mesél a pesti Broadway, A próbaper, Egy erkölcsös éjszaka, Fekete gyémántok I-II., Ki van a tojásban?, Régi idők focija, Kukorékok.

Közeli előadások a helyen

Mágnás Miska

Mágnás Miska

Budapesti Operettszínház · Budapest
január 28. (19:00)
Mágnás Miska

Mágnás Miska

Budapesti Operettszínház · Budapest
január 29. (15:00)
Mágnás Miska

Mágnás Miska

Budapesti Operettszínház · Budapest
január 29. (19:00)
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Szabadulószoba az Átriumban – még öt napig!

Szabadulószoba az Átriumban – még öt napig!

1935. november 26-án nyitott meg az Átrium, később Május 1. mozi a Margit körúton, majd 2001 februárjában, 65 év után bezárta a kapuit. 2012....
 
Színház naptár

Mi vagyunk a szilvásgombóc: A Pál utcai fiúk 300, A Padlás 1000

Novemberben jelentős jubileumokkal várják a Vígszínházban a közönséget: pénteken A Pál utcai fiúk című zenés játék 300., november 20-án pedig A padlás 1000. előadását ünneplik, mindkét eseményre számos meglepetéssel készülnek.

Az Átrium két előadása is szerepel a 13. Desiré nemzetközi színházi fesztiválon

Urbán András Mefisztó és Kovács Máté Holtverseny című rendezése is jelen lesz a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében megvalósuló Desiré Central Station Nemzetközi Regionális Kortárs Színházi Fesztiválon. A 2006 óta sikerrel futó hazai és külföldi kortárs színházi műhelyeket felvonultató szabadkai programsorozat a...
Új színdarabok