Budapest 2019. Nov. 11. (19:00)

Virágot Algernonnak


Virágot Algernonnak
Daniel Keyes: VIRÁGOT ALGERNONNAK

„Nyugodtan dönthet úgy is, hogy visszaviszi Charlie-t az iskolába, és minden marad a régiben. Ám ha őrá esik a választás, olyan tudományos ugrás elősegítője lesz, amelyhez fogható a DNS felfedezése óta nem volt. Nos?” – kérdezi dr. Nemur Alice Kiniantól, Charlie Gordon tanárától Daniel Keyes Virágot Algernonnak című világhírű regényében, illetve a Szervét Tibor által készült színpadi változatban, mely a Játékszín műsorán szerepel először. Hogy hogyan dönt a tanárnő és főleg a törekvő tanítványa, és mi lesz mindennek a következménye, erről szól ez a megindító történet. Charlie Gordon csodálatos szellemi
fölemelkedése és méltóságteljes visszatérése korábbi énjéhez felemelő példájává válhat az emberi kitartásnak, az élni akarásnak, az optimizmusnak, a szeretet erejének.

Az előadás hossza: 2 óra 45 perc, egy szünettel

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Színészlegendák végre újra a filmvásznon

Színészlegendák végre újra a filmvásznon

Október 31-én kerül a mozikba a Ma este gyilkolunk című magyar film. A fordulatos krimi-vígjátékban valódi színészlegendák játszanak: a...
 
Színház naptár

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és gémervilág - ilyen és ehhez hasonló témákból építkezik a két színház koprodukciójában készülő új magyar darab, amelyet ESCAPE - A Donkihóte-projekt címmel mutatnak be július 5-én.

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby.
Új színdarabok