Budapest 2022. Oct. 17. (19:00)

Machiavelli: Mandragóra (vígjáték)


Machiavelli: Mandragóra  (vígjáték)

Callimaco sikeres ifjú Párizsban, de a szíve, és a vágya visszahúzza szülővárosába, Firenzébe, ahol szerelme, Lucrezia él. A fiatal hölgy egy idős bankár felesége, erkölcsös életet él, el sem tudja képzelni, hogy megcsalja az urát. Niciának,a bankárnak azonban van egy nagy bánata: házassága Lucreziával gyermektelen. Ezt használja ki Ligurio, Callimaco barátja, aki segíteni akar neki megszerezni az asszonyt.

Art-Színtér

Machiavelli: Mandragóra

Az előadás hossza 120 perc, egy szünettel!

 

Callimaco sikeres ifjú Párizsban, de a szíve, és a vágya visszahúzza szülővárosába, Firenzébe, ahol szerelme, Lucrezia él. A fiatal hölgy egy idős bankár felesége, erkölcsös életet él, el sem tudja képzelni, hogy megcsalja az urát. Niciának,a  bankárnak azonban van egy nagy bánata: házassága Lucreziával gyermektelen. Ezt használja ki Ligurio, Callimaco barátja, aki segíteni akar neki megszerezni az asszonyt. Callimaco, bartája tanácsára párizsi orvosnak adja ki magát, aki ismeri a terméketlenség ellenszerét: a mandragóra-főzetet. Nicia lépre is megy, rendel a szerből, de szer használata nem egyszerű: az asszony, ha megissza, és utána hál valakivel, az első férfi egy órán belül meghal. Nicia nem tehet mást, mint Ligurio tanácsára keresni kezd egy ifjút, akit a felesége ágyába küldhet….ebből aztán számtalan bonyodalom támad, az erényes asszony hallani sem akar róla, de a sokat megélt anyja, Sostrata, és a korrupt gyóntatóatya rábeszélik a házasságtörésre…már csak a megvalósítás van hátra…A vérbő vígjátékot 16 év aluliaknak nem ajánljuk!

Szereposztás:

Callimaco - Jerger Balázs

Lucretia - Kisfaludy Zsófia

Sostrata - Sáfár Mónika

Ligurio - Kazári András

Fráter - Csuha Lajos

Nicia - Jakab Csaba

Alkotók:

Fordító: Pozsgai Zsolt

Díszlettervező: Mira János

Jelmeztervező: Papp Janó

Koreográfus: Sebestyén Csaba

Dalszövegek: Marton Árpád

Rendező: Kautzky Armand

A rendező munkatársa: Majláth Dóra

Produkciós vezető: Putz Dávid

Az előadás hossza 120 perc, egy szünettel!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok