Miskolc 2022. Feb. 04. (19:00)

Gépnarancs


Gépnarancs
„Na, mi legyen?” Teszi fel a kérdést a főszereplő, Alex, egy messzemenőkig agresszív, manipulatív, ugyanakkor a klasszikus zene iránt rajongó és igen éles elméjű fiú, aki hétköznapjait alárendelt drúgjai (barátai) társaságában tölti. Együtt rabolnak, verekednek, nőket erőszakolnak meg… pusztán saját örömükre, mindenféle valós cél nélkül.

Anthony Burgess és Stanley Kubrick: Gépnarancs

táncelőadás 

Bemutató: 2020. április 21.   

Szereposztás:

táncelőadás Anthony Burgess és Stanley Kubrick művei alapján

Alex: BOLLA DÁNIEL
Georgie: DÁVID PATRIK
Pete: MÁRTON RICHÁRD JÁNOS
Balfék: GUIDO DI VONA

valamint a Miskolci Balett művészei

Díszlettervező:
Jelmeztervező: BOZÓKI MARIANNA
Világítás: DRAGOS DÁNIEL
Ügyelő-rendezőasszisztens: FŰZI ATTILA

Koreográfus: DRAGOS DÁNIEL

Rendező: KOZMA ATTILA

Az előadásról:

„Na, mi legyen?” Teszi fel a kérdést a főszereplő, Alex, egy messzemenőkig agresszív, manipulatív, ugyanakkor a klasszikus zene iránt rajongó és igen éles elméjű fiú, aki hétköznapjait alárendelt drúgjai (barátai) társaságában tölti. Együtt rabolnak, verekednek, nőket erőszakolnak meg… pusztán saját örömükre, mindenféle valós cél nélkül. Alexet a tetteiért börtönbe zárják, de egy idő után lehetőséget kap, hogy „normálissá” változtassák, hogy aztán ismét szabadon élhessen. Alex él a lehetőséggel, ám az eredmény valami egészen más, mint amire számít…

„Nem jobb-e bizonyos értelemben az, aki a rosszat választja, mint akire rákényszerítik a jót?” – teszi fel a kérdést Alex egy olyan világban, ahol az Állam az erőszak visszaszorítására az agymosástól sem riad vissza – holott ez az erőszak paradox módon már a méltóság és a szabad akarat megőrzésének egyetlen eszköze.

Anthony Burgess regényének és a belőle készült Kubrick-filmnek egyedi világa most táncelőadás formájában kerül színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok