Békéscsaba 2022. Feb. 11. (19:00)

Családi ágy


Családi ágy
A Családi ágy című vígjáték közel száz éve született a holland szerző, Jan de Hartog tollából. A darab egy házasság történetének hat epizódját mutatja be az esküvőtől a korai öregkorig. Középpontjában a címadó bútordarab: egy ágy áll.

Jan de Hartog: Családi ágy
vígjáték

Ez az ágy, a „minden titkok tudója”, a házastársi élet alfája és omegája, a kritikus események színhelye (és elszenvedője). A hálószobai események valóban alkalmasak egy teljes életút elbeszéléséhez, már ha van, aki szeretne erről a pikáns ínyencségekkel és mindennapi drámákkal teli életútról bármit is mondani.
A két embert a valódi szerelem hozta össze, és tartja egymás mellett, de ennek a szerelemnek is próbatételeket kell kiállnia. A kacagtató, megható jelenetek végigvisznek bennünket közel húsz év történésein, melyekben csak egy állandó, változatlan elem van: a nagy családi ágy a mama által hímzett párnával. Nászéjszaka és szülés, féltékenység és önvád, hűség és hűtlenség követik egymást a kapcsolatban, hogy aztán a végén mindig ott legyen kéznél a régi bútordarab, az igazi megoldás. És mindez a múlt század fordulóján, a békésnek induló 1900-as évek elején.

Szereplők:
Agnes................ Fehér Tímea
Michael.............. Bartus Gyula Jászai Mari-díjas

Rendezte: Csurulya Csongor

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest