Budapest 2020. Aug. 14. (20:00)

A tizennégy karátos autó


A tizennégy karátos autó

Rejtő–Divinyi–Budapest Bár:

A tizennégy karátos autó

koncert-színház

2020 augusztus 13. (csütörtök) 14. (péntek) 20:00

Rejtő Jenő az egyik – ha nem „a” – legismertebb regényíró Magyarországon, A tizennégy karátos autó pedig a legnépszerűbb művei egyike. Mivel a rendkívül népszerű szerző mellé rendkívül népszerű zenekar dukál, így a Budapest Bár alkotógárdája, vállalkozott rá, hogy dalokat írjanak különféle nem kevésbé híres helyzetekre, többek között Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester legendáriumából.

A tavalyi évadban a Budapesti Tavaszi Fesztivállal koprodukcióban bemutatott nagysikerű Ilf-Petrov Tizenkét szék című előadás után, idén az alkotók a tizennégy karátos autó kalandos történetét mesélik el tizennégy dalban, és mivel a koncert-színház műfaj legalább annyira színházi, mint zenei élményt is nyújt, ezért a dalokat nem énekesek, hanem hat ismert színművész adja elő. A produkciót Keresztes Tamás rendezi, aki Divinyi Rékával együtt a regény színpadra adaptálását is magára vállalta. A zenekar élőben koncertszerűen játszik, a dalokat pedig színházi jelenetek, etűdök kötik össze. Ám nem csak a zene és a színház, de a látvány is elengedhetetlen Rejtő különleges fantáziaképeinek megteremtéséhez. Vetítéssel, mapping technikával a maguk területén kiváló művészek találkozásából az évad egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb előadása, egy különös, XXI. századi rejtői világ születik a Városmajorban.

Szereplők:
Mikó István, Dankó István, Mertz Tibor, Mentes Júlia, Rába Roland, Lengyel Benjámin és a Budapest Bár 

Rendező: Keresztes Tamás 

A TRIP és a Városmajori Szabadtér Színház bemutatója

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok