Békéscsaba 2019. Dec. 06. (19:00)

A szív hídjai


A szív hídjai

A szív hídjai című regény - melyből azonos címmel nagy sikerű film is készült - színpadi átiratának sajtónyilvános olvasópróbáját tartották október 16-án a Jókai Színházban. 

Seregi Zoltán, a színház igazgatója bevezetőjében elmondta, hogy ez a mű pontosan beleillik abba a stúdiószínházi programba, amit tavaly kezdtek el, mely szerint megpróbálnak művészi értékű, egyben a közönség érdeklődésére is számot tartó darabokat bemutatni. Hangsúlyozta, hogy négy kiváló szereplehetőséget kínál a darab, ezeket Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész, Kovács Edit Jászai Mari-díjas színművész, Szabó Lajos és Boldog Ágnes játssza, a rendező Merő Béla.

A bemutatót december 6-án tartják az Intimtérben, a régi klub helyén. Merő Béla hosszasan beszélt a jelenlegi mű kialakulásának körülményeiről, elmondta, hogy Zalán Tibor József Attila-díjas költővel, dramaturggal közösen olyan előadást visznek színre, amely megfelel a stúdiószínházi követelményeknek. Megtudtuk, hogy az előadás stilizált lesz, a jelmezek beszédesek, a bútorokat pedig egységesen szürkére festik.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok