Budapest 2020. Jan. 13. (17:00)

A méhek istene


A méhek istene
Az előadás három főszereplő – apa, anya és gyerek – összetett lélektani viszonyát állítja fókuszba. A Minden dolgok könyvéhez hasonlóan A méhek istene is a családon belüli erőszak tematikáját járja körül, de egészen más nézőpontból. Hogyan változik a hatalmi hierarchia a családon belül, és hogyan növi ki magát a családon kívülre?

Mi történik, ha a terror idővel teljesen máshonnan szabadul el, mint azt elsőre gondolnánk? Ezeket a kérdéseket vizsgálja az előadás – sok humorral, empátiával és zenével. A Kolibri Színházban megszokott módon, az előadáshoz színházi nevelési foglalkozás kapcsolódik, ahol a fiatalok drámapedagógusok vezetésével beszélik meg és dolgozzák fel a látottakat.

Főőszereplők: Grisnik Petra, Szanitter Dávid, Ruszina Szabolcs, Mészáros Tamás

Dramaturg: Horváth Péter
Zeneszerző: Sulyok Benedek
Látványtervező: Polgár Péter
Szcenikus: Farkas István
Kellékes: Reymeyer Dóra
A rendező munkatársa: Vajdai Veronika
Író-rendező: Kiss Márton

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok