Székesfehérvár 2024. Apr. 17. (15:00)

A kék hajú lány


A kék hajú lány
Az előadás célközönsége a 13-17 év közti korosztály, iskolai osztályoknak, csoportoknak ajánljuk! Az előadás időtartama kétszer 45 perc plusz egy szünet.

A kék hajú lány
Szerző: Dóka Péter - Perczel Enikő

Olivér a tizenharmadik szülinapját ünnepli furcsa családja körében, amikor lezuhan a cseresznyefa tetejéről és kórházba kerül. Nem is fordulhatna szerencsésebbre a sorsa, mert ott barátokra lel, megismerkedik a kék hajú Mírával, akinek daganat van a térdében, vámpírokat rajzol és kerekes székben ül. A kórházban igazi csodák történnek.

Dóka Péter Kék hajú lány című kisregényének főszereplői fiatal és idős, magányos lelkek, akik különböző okok miatt saját családjukban nem lelik helyüket, de egy kórházban végzetesen összefonódik a sorsuk és családtagként segítenek egymásnak. A darab olyan tabutémákat feszeget, mint betegség, halál, amiről a felnőttek nem mernek beszélni, mert ők maguk sem tudnak - a saját félelmeik miatt -, vagy mert meg meg akarják spórolni a szembesülést a ténnyel, hogy valamennyien múlandók vagyunk, és így “jó felnőtt szokás “ szerint a szőnyeg alá söpörni az egész problémakört, mintha nem is létezne. A legfontosabb dolog, amit a főhős, Olivér elsajátít: az empátia. Az előadás egyik legfontosabb küldetése az empátia, és minden, ami ehhez kapcsolódik továbbörökítése.

Az előadást követően  a diákokkal drámapedagógus dolgozza fel a látottakat.

Szereplők
Olivér............................................................................. Keller János, Imre Krisztián
Mira / Olivér lánytestvére.............................................. Ballér Bianka, Kiss Diána Magdolna
Anya / Fecó / Nő / Kislány a bilin / Valaki..................... Váradi Eszter Sára, Ladányi Júlia
Apa / Peti / Doktor Rigó / Robi bá................................. Juhász Illés, Kelemen István

Alkotók
Súgó, Ügyelő, Asszisztens: Soltész Rita
Dramaturg: Perczel Enikő
Pedagógiai program: Lőrincz Zsuzsa, Soltész Rita, Váradi Eszter Sára
Rendező: Kerkay Rita

Az előadás helyszíne a Pelikán Fészek.
Bemutató időpontja: 2023. 11. 07.
Az előadás időtartama: 45 perc + 45 perc pedagógiai program

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok