Bálint Ágnes Kulturális Központ


CímVecsés, 2020, Telepi út 43.
Bálint Ágnes Kulturális Központ

A Bálint Ágnes Kulturális Központ 2013. május 24-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. Az új épület magába foglalja a modernitást, a korszerűséget és a többfunkciós belső elrendezést. A létesítmény legfőbb célja, hogy külső és belső megjelenésével méltón képviselhesse a város kulturális életének centrumát. Ehhez szükségesnek tartjuk egy olyan tevékenységszerkezet kialakítását, mely a közéleti, kulturális és társasági élet fellendítését és a város kulturális vonzerejének növekedését eredményezi. Feladatunknak tekintjük a helyi hagyományok ápolása mellett az új művelődési formák bevezetésére való törekvést, melyekkel minden csoportnak, korosztálynak programokat tudunk kínálni. A hagyomány és a modernitás összhangjának megteremtésével valamint a kihívásokra hatékony és értéket teremtő reagálással kívánjuk elérni, hogy az egyéneket minden élethelyzetben, életkorban, egész életük folyamán meg tudjuk szólítani és kulturálódási, szabadidő-eltöltési igényeiket minél átfogóbban és magas színvonalon ki tudjuk elégíteni. Biztosítani kívánjuk a helyi közösségek számára az egy életen át tartó tanulás, az iskolán kívüli műveltség-szerzés és a szórakozás lehetőségét valamint színteret szeretnénk adni és teremteni a helyi civil közösségek számára a közösségi együttléteik, programjaik megtartásához. Azonban szándékaink között szerepel a szélesebb közönség felé is nyitni a várost, a régiót, a külföldi illetve a testvérvárosi kapcsolatokat érintő programok létrehozásával és bővítésével. Ezzel az interaktív, közösségformáló szerepvállalással a kistérség kulturális központi szerepének betöltését szeretnénk elérni.

A Bálint Ágnes Kulturális Központ épületében lévő színháztermet, tréningtermeket és tánctermeket ajánljuk cégeknek és a civil szférának egyaránt. Korszerűen berendezett, kényelmes, falhűtéses és fűtéses termeink kiváló helyszínül szolgálhatnak konferenciák, képzések, sajtótájékoztatók, workshopok, egyéni és csoportos tanácsadások, tanfolyamok, csapatépítő tréningek, castingok megtartására. Oktatási cégek, szervezetek számára (akár vidékről érkezőknek is) kihelyezett képzési helyszínéül is szolgálhatnak helységeink. Minden igényt kielégítő műszaki-technikai háttérrel, cateringgel és ingyenes parkolóval állunk az érdeklődök rendelkezésére. Intézményünk akadálymentesített, épületünkben lifttel is megközelíthetőek a második emeleten található termek, így a Kulturális Központ bármely része bejárható a kerekes székes és mozgáskorlátozottak számára is. Családi, céges rendezvények valamint kisebb és nagyobb létszámú esküvők teljes körű lebonyolításában is tudunk segíteni az érdeklődőknek. 274 fős színháztermünkben pedig egész évben várjuk Önöket színházi előadásainkra, koncertjeinkre, gyermek előadásainkra és egyéb programjainkra.

 
Hírek és rajongók
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


35 év alatt 75 színész, több mint ezer előadás és egymillió néző: MI AZ?

35 év alatt 75 színész, több mint ezer előadás és...

Harmincöt éve annak, hogy a Vígszínházban bemutatták A padlást. A musical a magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabjává vált, a...
 
Színház naptár

A cikk, amelynek meg sem kellett volna születnie, mégis örülünk neki

Sosem gondoltuk volna, hogy valósággá válnak a filmes disztópiák, és lesz olyan időszak, amikor ki sem tehetjük a lábunkat a lakásból (covid), aztán épphogy kijöttünk belőle, azt nem gondoltuk volna, hogy bezárhatnak színházak amiatt, hogy nem tudják fizetni a fűtést és/vagy a világítást...

Eszenyi Enikő visszatér Budapestre, színésznőt játszik a Játékszínben

A Blikk értesülése szerint a színésznő a héten kezdett próbálni a Játékszínben, így közel három évvel a Vígszínházból való botrányos távozása után Budapesten is visszatér a színpadra.
Új színdarabok
Egy csepp méz
Egy csepp méz
Budapest 
Egy csepp méz
Egy csepp méz
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest