Budapest 2020. Oct. 09. (19:30)

Szülőfalum, Pest - Fesztbaum Béla Molnár Ferenc estje


Szülőfalum, Pest - Fesztbaum Béla Molnár Ferenc estje
Közönségünk egy olyan egyszemélyes színházi estet láthat, ami tudatosan egymás mellett megidézi a "színházi" írót és a "kávéházi", ismeretlen arcát, nem színpadra szánt szövegein keresztül. Az estet 3 fős zenekar kíséri, az elhangzó zenék Fesztbaum Béla szerzeményei.

Jól ismerjük az elegáns és briliáns vígjátékok, vagy a Pál utcai fiúk szerzőjét, de nem igazán ismerjük azt a szenvedélyes hangú, tisztán látó publicistát, aki a világhírű darabok hátterében, estéről-estére, magányosan, egy kávéházi asztal mellett, egyéni hangvételű cikkekben írta meg, mondta el véleményét a körülötte lévő világról, a felnövő világvárosról, Pestről, közéleti visszásságokról, a társadalmi egyenlőtlenségekről, mindent átszövő hazugságokról. Színjátékírói íráskészsége, szellemessége, humora és éleslátása ezekre az írásokra is nagyon jellemző, de ezeket természetesen nem színpadra szánta, bár megjelentek nyomtatásban, tulajdonképpen a nagyközönség számára ismeretlenek.

Támogató: NKA

Beengedés az előadás előtt 1,5 órával.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok