Mesebalett született János vitéz kalandjaiból

2019. March 12.  ·   premier   ·  Színházvilág.hu

Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, a János vitéz elevenedik meg a Miskolci Nemzeti Színházban. A Miskolci Balett új bemutatója a legkisebbeket várja.

Mesebalett született János vitéz kalandjaiból

Kozma Attila rendező-koreográfus látványos és izgalmas előadást ígér a nézőknek.

"Igazi mesevilágot igyekszünk teremteni a gyerekek számára. A vizuális háttér, a látványos jelmezek és figurák segítségével igyekszünk a tánc, a színház világát közelebb hozni a kicsikhez. Egy rendkívül kalandos, izgalmas történetet mesélünk el nekik, és egy varázslatos világba juthatnak el János vitéz kalandozásai során. Az előadás érdekessége, hogy egyfajta összművészeti produkcióként is leírható. A tánc, a test kifejezőeszközei mellett a táncosoktól elhangzanak Petőfi Sándor verssorai, de báboznak, zenélnek is az együttes tagjai" – nyilatkozta a rendező. 

"A Miskolci Balett egy nagyon nyitott és tehetséges csapat, él bennük a kíváncsiság minden előadásban az új lehetőségek és formák iránt. Emellett pedig a gyerekközönségnek mindig ajándék előadást készíteni. Azt látom a táncosokon is, hogy jutalomjáték számukra ez a mesebalett. Rengeteg komoly feladaton vannak idén túl, és bőven vár is még rájuk munka ebben az évadban, most viszont játszhatnak, elengedhetik magukat, ők is felszabadulhatnak ebben a mesevilágban" – árulta el.

Szűcs Boglárkát láthatja a közönség Iluska szerepében, aki korábban már több mesebalettben is színpadra állt.

"Az egyik kedvencem a Tündérország jelenet, ahol minden örök és tökéletes, eltűnnek a problémák, minden, ami rossz vagy gonosz, és csak a természetes szépség vesz körül minket. Én máig tudok hinni a meséknek ebben a tökéletes világában, bármennyire is naivan hangzik, a lelkem mélyén mindig ott élnek a mesék. Azt gondolom, hogy a gyerekeknek és felnőtteknek is szüksége van mesékre és csodákra" – meséli.

A címszereplőt alakító Dragos Dániel elárulta, a János vitéz kedvenc meséje volt, gyermekként nem telhetett el hét anélkül, hogy ne nézte volna meg a Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született mesét.

"Még ma is kívülről tudom a verssorokat, így szerencsém volt, nem kellett sok idő a szövegtanulásra" – mondta el a táncművész.

A János vitéz előadásai márciusban:

13. szerda 14.00

20. szerda 10.00

21. csütörtök 14.00

Miskolci Balett, János vitéz, gyerekelőadás

Képtár

  • Mesebalett született János vitéz kalandjaiból kép 26353
  • Mesebalett született János vitéz kalandjaiból kép 26354
  • Mesebalett született János vitéz kalandjaiból kép 26355
 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok