A pszichiátriai rendelő, ahol a gyógykezelés több veszéllyel jár, mint a betegség

A pszichiátriai rendelő, ahol a gyógykezelés több veszéllyel jár, mint a betegség

Ilyen őrült napból egy elég az életben. Ezért találták fel a színházat, hogy az az egy viszont ki ne maradjon...
 
Fotók: Mohai Balázs/MTI

Borisz Paszternak unokahúgának darabját mutatják be szombaton a Centrálban

Szombaton tartják Nina Raine Nemek és igenek című darabjának bemutatóját a Centrál Színházban. A darab szerte a világon indulatokat kavart, hisz kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról.
 
Gena Rowlands, a filmbeli Myrtile és John Cassavetes

John Cassavetes-premier lesz a Vígszínházban – duplán

Egyrészt ez a darab címe, másrészt 2019. március 2-án lesz a bemutató a Vgszínházban.
 
Elárasztják vízzel az Erkel színpadát

Elárasztják vízzel az Erkel színpadát

Velence csatornái vizes valójukban elevenednek meg Almási-Tóth András rendezésében Amilcare Ponchielli Gioconda című művében február 22-én a budapesti Erkel Színházban.
 
A zuhanyzós gyilkos jelenetre biztos mindenki emlékszik – a Pszicho Béákéscsabán

A zuhanyzós gyilkosos jelenetre biztos mindenki emlékszik – a Pszicho Békéscsabán

Alfred Hitchcock világszerte jól ismert thrillere, a Pszicho Békéscsabán nem a film, hanem Robert Bloch azonos regénye alapján, Pozsgai Zsolt átdolgozásában kerül színpadra a Békéscsabai Jókai Színházban március 1-jén. Az ötszereplős stúdió előadást Koltay Gábor rendezi
 
MTI fotó

Stúdiószínpadról a nagyszínpadra: A vihar kapujában Zalaegerszegen

Müller Péter Akutagava Rjúnoszuke novellái és Kuroszava Akira filmje nyomán írt A vihar kapujában című drámáját mutatják be Gergye Krisztián rendezésében pénteken a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.
 
Esznek-e a halottak epertortát?

Esznek-e a halottak epertortát?

Szombaton mutatják be a Kolibri Fészekben az Esznek-e a halottak epertortát? című, kiskamaszoknak szóló előadást, amelyet Rosemarie Eichinger osztrák szerző azonos című regényéből vitt színpadra Szívós Károly.
 
Michl Juli (Fotó: Kolibri Színház)

Kínai mesét mutat be a Kolibri Színház

A császárfiú álma címmel különleges kínai mesét mutat be a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház november 17-én, szombaton.
 
Fotó: Radnóti Színház

A művésznő és rajongói

Nem, ez nem egy bulvárhír... A művésznő és rajongói címmel mutatta be új előadáát a Radnóti Színház szombaton. A színházi világban játszódó művet Valló Péter rendezte.
 
Fotó: Vidám Színpad

Áll a bál a Bon-Bon musical bemutatója körül

Testvérlapunk, a Koncert.hu számolt be arról, hogy 2018. december 8-án a Hatszín Teátrumban bemutatják a HAVEROK, BULI, BON-BON – Szeretni belendülésig című musicalt, többek között Koós Réka és Szolnoki Péter szereplésével.
 
Egy különleges nap – filmklasszikus a színpadon

Egy különleges nap – filmklasszikus a színpadon

Emlékszünk még Ettore Scola filmjére? Hogy ne emlékeznénk, hiszen Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével készült a mozi. A Hatszín Teátrum most a történet színpadi adaptációjának premierjére készül.
 
Mamma Mia! 400

Mamma Mia! 400

A Madách Színház 2021. november 22-én játszotta 400. alkalommal Benny Andersson- Björn Ulvaeus-Catherine Johnson: Mamma Mia! című musicaljét.
 
Színház naptár

Szakmai és közönség díjakat osztottak az első első eSzínház Fesztiválon

Október 20-án ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek az eSzínház Fesztivál szakmai- és közönségdíjai, valamint az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai díjai is, amelyek a pandémia miatt a tavalyi évben nem kerültek átadásra. A ünnepi átadóra a Radnóti Miklós Színházban került sor, a legjobb férfi...

Csomolungma 80 perc alatt

A Vörösmarty Színház bemutatta A cégvezetőt. A dupla premieres hétvégén a Pelikán Fészek is dugig megtelt, hiszen Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház Sághy Tamás előadásában. A 80 perces sorsjáték, a Háy-Sághy páros és a mindekit érintő...
Új színdarabok