Eszenyi Enikő visszatér Budapestre, színésznőt játszik a Játékszínben

2023. January 11.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Blikk értesülése szerint a színésznő a héten kezdett próbálni a Játékszínben, így közel három évvel a Vígszínházból való botrányos távozása után Budapesten is visszatér a színpadra.

Fotó: Mohos Márton, 24.hu

Mint ismeretes, Eszenyi Enikő 2020 márciusában távozott a Vígszínházból, utána majd egy évig hallgatott, eltűnt a nyilvánosság elől, később arról lehetett hallani, hogy szülővárosában, Csengerben, a helyi művelődési központban szervez színjátszó kört, illetve színházi előadásokat. A helyi református templom kertjében Csehov Sirályát vitte színre a Csengeri Alkotóközpont nevű formációval. A színésznő bizalmi embere által ügyvezetett CSAK! nevű cég és Csenger az Index értesülése szerint kiugró, 300 millió forintos támogatást kapott előadó-művészeti tevékenység folytatására.

A Játékszín-béli előadást Szikora János rendezi, a darab pedig a Csodálatos vagy, Júlia.

Julia Lambert remek humorú, csodálatos színésznő, mindene a színpad, a játék, más nem is létezik számára. Megteheti, hisz ott van mellette színházigazgató férje, aki két lábbal áll a földön, és bölcsen veszi tudomásul felesége mulatságos szeszélyeit. Még azt is, amikor Júlia beleszeret a jóképű, ám üres fejű könyvelőjükbe. Vígjátékba illő, ahogy Júliának ezúttal nem sikerül úrrá lennie az érzelmein… – szól a  darab ismertetője, és a Játékszín honlapjáról azt is megtudjuk, hogy Eszenyi mellett többek között Hirtling István és Pásztor Erzsi is színpadra lép. Bemutató: 2023. február 25.

A színáz ma a FB oldalán köszöntötte Eszenyit:

A Blikk cikkében olvasható:

"Azt gondolom, egy ilyen formátumú színésznőt, mint Eszenyi Enikő, nem szabad sokáig mellőzni. Maximum ne rendezzen, mert azzal újra hatalmi lehetőséget kap, és az vethet fel kérdéseket" – jelentette ki egyik kollégája, egy színházi menedzser szerint azonban már senkit nem érdekel igazán, mi történt három évvel ezelőtt."

 

 

Eszenyi Enikő, Játékszín

 

 

Szólj hozzá!


10 érdekesség a színházvilág leghíresebb ügynökével kapcsolatban

10 érdekesség a színházvilág leghíresebb...

2024. február 24-én mutatja be a budapesti Centrál Színház Arthur Miller klasszikusát, Az ügynök halálát, erről csatolt cikkünkben olvashatnak....
 
Színház naptár

Alföldi Róbert rendezésében mutatja be a Centrál Színház Az ügynök halálát

Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence (képünkön) főszereplésével készül a budapesti Centrál Színház új előadása, melynek premierje 2024. február 24-én lesz.

Ajtócsapkodós darab a köbön

Így jellemezte Tasnádi Csaba rendező az olvasópróbán azt a vérbeli angol bohózatot, melyet hamarosan a Thália Nagyszínpadán láthat a nagyérdemű.
Új színdarabok