Eszenyi Enikő Szabadkán rendez – a társulat pedig végre beköltözik a 17 éven át felújított épületbe

11 órája  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A szabadkai Népszínház átépítési munkálatai 2007 óta folynak, áprilisban úgy tűnt, pont kerül a maratoni történet végére, de az MTI híréből arra következtettünk, hogy a beköltözésre még kicsit várnia kell a vajdasági teátrumnak.

Eszenyi Enikő Szabadkán rendez – a társulat pedig végre beköltözik a 17 éven keresztül felújított épületbe

A szabadkai színház 79. évada már a megújult – kívülről láttuk nyáron és mutatjuk is: gyönyörű – épületben kezdődött volna, így az oda átvitt előadások adaptációjával várták volna a nézőket, a költözés csúszása miatt azonban másként alakul a repertoár.

A kialakult helyzet miatt a már repertoáron lévő előadásokat továbbra is az eddigi játszóhelyen, egy korábbi moziteremből átalakított színházban adják elő.

Az új épületbe költözést követően az első előadás, amellyel a közönséget várják a Bal József rendezésében készült Képzelt riport... című musical lesz, amelyet a tavalyi évad végén mutatott be a társulat.

A tavalyi évad végén Az atya foga címmel készített közös előadást a Magyarországi Szerb Színház és a szabadkai Népszínház Pataki András rendezésében. Ezt az előadást is bemutatják az ősz folyamán Szabadkán.

Közben a szabadkai Népszínház ad otthont a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiváljának szeptember 28. és október 4. között. Ez a térség egyik legnagyobb múlttal rendelkező színházi szemléje, idén 73. alkalommal szervezik meg.

Decemberben kezdődnek meg az új évad első önálló előadásának a próbái, Ödön von Horvát Mesél a bécsi erdő című darabját Nikita Milivojevic állítja színpadra. A bemutató február végén várható.

Ezt követően Eszenyi Enikő rendezésében mutatják be William Shakespeare Hamlet című drámáját.

Az évad végén Ricz Ármin szerzői projektjét mutatják be, amely egy új épületbe költöző társulat viszontagságairól szól majd – vagyis voltaképpen a szabadkai Népszínház helyzetére reagál.

Minden jó, ha a vége jó.

 

 

Szabadka, Magyar SZínház, Eszenyi Enikő

 

 

Szólj hozzá!


Eszenyi Enikő Szabadkán rendez – a társulat pedig végre beköltözik a 17 éven át felújított épületbe

Eszenyi Enikő Szabadkán rendez – a társulat pedig...

A szabadkai Népszínház átépítési munkálatai 2007 óta folynak, áprilisban úgy tűnt, pont kerül a maratoni történet végére, de az MTI...
 
Színház naptár

Nagy Utcaszínház, kis utcaszínházak, cirkuszolás és egyéb drámák a Szigeten

Egy francia produkcióval tér vissza (végre) a Szigetre a Nagy Utcaszínház, a világ minden tájáról érkező cirkuszi előadásokat mutat be a Cirque du Sziget, a Sétáló Utcaszínházak keretében kilenc attrakció bukkan majd fel a Sziget minden pontján, de lesz Vándor Vurstli, ArtGarden, élőszobor kiállítás, Színház- és Tánc Sarok...

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
Új színdarabok
 
 
Cached at 21:57:07