Dráma- és színházismeret képzés indul Szegeden

2019. February 12.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

2019 őszén második alkalommal indul a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán dráma- és színházismeret osztatlan tanárszakos képzés.

Fotó: Pexels.com

2019. február 15-ig lehet jelentkezni az ősszel induló évfolyam hallgatói közé: a dráma- és színházismeret mellé idén magyar nyelv és irodalom, történelem, angol, német, illetve német nemzetiségi nyelv tanárszak választható párként. A szakpár nem drámás részénél emelt érettségi a felvételi előírás, a drámás felvételi pedig gyakorlati vizsgából, azaz felvételi elbeszélgetésből áll.

A BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszéke által gondozott képzés elsődleges célja, hogy a középiskolai drámaórák megtartására alkalmas, a színházat szerető és értő, ezt a tudást tanítványaiknak átadni képes hallgatókat neveljen. A képzésben komoly súllyal szerepelnek a színháztörténeti és -elméleti ismeretek. A drámapedagógiai tárgyakat a Szegedi Nemzeti Színház drámapedagógusa, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen drámainstruktor szakon végzett Kállai Ákos oktatja. A képzés magas szakmai színvonalát garantálja, hogy a BTK több más tanszékéről vendégoktatók is részt vesznek a tanításban, így többek között a Filozófia Tanszék, a Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vagy a Magyar Irodalmi Tanszék oktatói.

Részletek itt

Szegedi Tudományegyetem, bölcsészkar, dráma- és színházismeret képzés

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok