Bukarestben kinyithatnak a színházak

Fővárosunkat és a román fővárost rendszeresen összekeverik, ezúttal azonban a többi mellé egy másik nagy különbség is felsorakozik: mától enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Bukarestben, miután három egymásutáni napon is három alatt volt az elmúlt két hétben jegyzett, ezer lakosra számított új fertőzések száma.

A Bukaresti Nemzeti Színház
A színházakban is kötelező lesz a maszkviselés

A színházakban is kötelező lesz a maszkviselés

Bár a színházak többsége már közzétette a saját szabályzatát, melyben szerepel az arc eltakarása, a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén a büntethetőséggel még hangsúlyosabbá tette a maszkviselést.
 
RASZPUTYIN (Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata )

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

A rendezvényt a nyár elejéről halasztották az akkor még biztonságosabbnak tűnő nyár végére. Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Partiumból és Erdélyből érkeznek társulatok a fesztiválra. Azt nem tudjuk, hogy a járványügy beutazásra vonatkozó intézkedései miként...
 
 Fotó: Alireza Badiee (Pexels)

1,3 milliárd forinttal buzdítják a filmeseket és a színházakat arra, hogy fogjanak össze

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 1,3 milliárd forint támogatást fordít arra, hogy nyáron a színházak a filmesekkel összefogva tévéfilmeket forgassanak. A pályázatra kifejezetten színpadon kívül forgatandó filmek terveivel lehet jelentkezni június közepétől.
 
Május végén egyes színházak újranyithatnak – Ausztriában

Május végén egyes színházak újranyithatnak – Ausztriában

Május végén újranyitnak a kis és a közepes színházak Ausztriában. Ezt az osztrák egészségügyi miniszter és Werner Kogler alkancellár jelentette be tegnap.
 
Hogy játsszon Bóbita?

Hogy játsszon Bóbita?

Azt már tudjuk, hogy szárnyat kellene igéznie a malacra meg röptetés, csók, egyebek – de vajon Weöres sorvezetője mennyire segít a pécsi Bóbita Bábszínházon? S ezzel a problematikával nem csak a város egyetlen színháza szembesül.
 
Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Becslések szerint a Színházi Dolgozók Nemzetközi Szövetségének (IATSE) 150 ezer tagja közül mintegy 120 ezren maradnak munka nélkül a koronavírus-járvány miatt. A szakszervezet vezetői 2,5 millió dollárt (787,9 millió forint) ajánlottak fel az állásukat elvesztők megsegítésére...
 
Madách Imre: Az ember tragédiája (1908) PR Herald

Ma van a magyar dráma napja

A magyar dráma napján magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.
 
Fotó: Soós Lajos/MTI

A miskolci Cyrano lett a Vidéki Színházak Fesztiváljának legjobb előadása

A Miskolci Nemzeti Színház Cyrano című előadása, Keszég László rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján.
 
Fotó: Játékszín

Falusi Mariann csatlakozik a Menopauza musical szereplőgárdájához

A Menopauza is szerepelt azon előadások repertoárján, amelyek a kőszínház nyári pihenője alatt elvitték a Játékszínt a nézőkhöz. Huszonhárom tájelőadást játszott a színház az évadszünetben. Tíz városba kilenc produkcióval utazott többek közt Bánsági Ildikó, Hernádi Judit,...
 
Vidéki Színházak Fesztiválja ismét a Tháliában

Vidéki Színházak Fesztiválja ismét a Tháliában

A Thália Színházban ismét megrendezésre kerül – 2019. szeptember 2. és 8. között – a Vidéki Színházak Fesztiválja, ahol sikerdarabokkal találkozhat majd a nagyérdemű.
 
21/34: Színházak Éjszakája

21/34: Színházak Éjszakája

Szeptember 21-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája, idén 34 budapesti teátrum kínál majd különleges és egyedi programokat az érdeklődőknek– írja a Deszkavízió.
 
Fotó: Szabad Tér Színház/Kalló Péter

A kőszínházak bezárnak, elrajtol a szabadtéri színházi évad

Gazdag programmal várják a közönséget az idén nyáron is a szabadtéri színházak, amelyek műsorán színházi bemutatók, táncprodukciók, koncertek és kiállítások szerepelnek.
 
Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest 
 
 
 
Cached at 13:05:21