Holnap helyezik végső nyugalomra Börcsök Enikőt

A magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb színész egyénisége, Börcsök Enikő január 28-án hunyt el pótolhatatlan űrt hagyva maga után. Február 11-én, csütörtökön helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zártkörű lesz és nem sajtónyilvános.

Fotó: Dömölky Dániel
Fotó: Vígszínház

Dzsungel könyve 25: figyelmeztetést adott ki a Vígszínház

A Vígszínház január 30-án élőben közvetíti A dzsungel könyve 25 éves jubileumi előadását. A Facebookon azonban több hamis esemény található, ami "A dzsungel könyve 25 éves jubileumi élő közvetítése' címet viseli.
 
A Vígszínház színésze közös mosoly-akcióra hív

A Vígszínház színésze közös mosoly-akcióra hív

Wunderlich József legújabb szerzeménye kapcsán egy különleges kihívást indított el a közösségi oldalain. Az #ajándékmosolyok challenge célja az, hogy az ünnepek idén is minél vidámabbak és szeretettelibbek lehessenek
 
Fotó: Vígszínház

A padlás 999

1988. január 29-én mutatták be minden idők legsikeresebb magyar zenés színpadi művét a Vígszínházban, november 14-én délután a 999., este pedig már az 1000. előadást láthatták volna a nézők. A bevezetett intézkedések miatt a délutáni előadás elmarad, este azonban online bárki...
 
A média tegnap nem volt túl tisztességes a Vígszínházzal kapcsolatban

A média tegnap nem volt túl tisztességes a Vígszínházzal kapcsolatban

"Rudolf Péter kitiltotta Eszenyit a Vígszínházból" – harsogták jobbról-balról a médiumok. Volt, amelyik egész egyszerűen kihagyta azt a fontos mondatot, ami miatt a színház kénytelen volt közleményt kiadni – változtatás nélkül közöljük.
 
Fotó: Vígszínház

Rudolf Péter színházetikai kódex kidolgozását javasolja

Szigorú biztonsági protokoll mellett megtartotta évadnyitó társulati ülését a Vígszínház. A színház új évadterve és a belső ügyeik mellett a teljes színházi szakmával is foglalkoztak.
 
Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Öt hónap után hétfőn újranyitnak a mozik és a színházak Szerbiában, a kötelező elővigyázatossági intézkedéseket azonban továbbra is be kell tartani. A nyugat-balkáni térség többi országában azonban továbbra is zárva tartanak a kulturális intézmények.
 
Fotó: A vágy villamosa /Vígszínház,  Almási J. Csaba

Mi lesz Eszenyi Enikővel?

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az új évadról már Rudolf Péter tájékoztatta a nagyérdeműt, elsejétől hivatalosan is ő a Vígszínház direktora. Hogy mi lesz a lemondott igazgató-színész-rendezővel, arról Rudolf Péter így nyilatkozott az InfoRádiónak.
 
Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Rudolf Péter, aki hivatalosan július 1-től a Vígszínház igazgatója, szerdán tartott sajtótájékoztatót a jövő évadról
 
Konyec-Az utolsó csekk a pohárban (2006) Földi Teri, Keres Emil (Filmkatalógus.hu)

Gyászol a Vígszínház, gyászol a magyar színház: elhunyt Földi Teri

86 éves korában elhunyt Földi Teri Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház egykori tagja.
 
 Átadták a Vígszínház művészeti díjait

Átadták a Vígszínház művészeti díjait

Bár a járványhelyzet miatt kissé eltérő módon zajlott az ünnepség, a Vígszínházban nem maradtak a fiókban a művészeti díjak idén sem.
 
Vígszínház: Azt nem tudjuk, ki lesz a fenntartója, de az igazgatója Rudolf Péter lesz

Vígszínház: Azt nem tudjuk, ki lesz a fenntartója, de az igazgatója Rudolf Péter lesz

Karácsony Gergely – a Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve – 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízta meg a Vígszínház vezetésével.
 
Fotó: Eszenyi Enikő/FB

Eszenyi Enikő visszavonja a pályázatát

A Vígszínház jelenlegi direktora a Facebook-oldalán közölte a hírt.
 
Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok