Rádiójáték készül a Régimódi történetből

December 26-án a Vörösmarty Rádió hullámhosszán a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata kezd bele a mesébe. A Régimódi történet című hangjáték első részét szombat 18 órától hallgathatják meg, amely a premiert követően a színház saját felületén, a Mindig Veled! podcaston is bármikor visszahallgathatják.

 Rádiójáték készül a Régimódi történetből
Filmforgatáson voltak a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagjai

Filmet forgattak a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagjaival

Befejeződött az Ítélet és kegyelem című film forgatása Csákberényben, amelyben a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának számos tagja vett részt, hiszen Sobor Antal Perelj, Uram! című regényének színpadi adaptációja fogalmazódik újra a film nyelvén.
 
Ma Székesfehérváron leszáll egy Boing

Ma Székesfehérváron leszáll egy Boing

Ma mutatják be a Vörösmarty Színház nagyszínpadán Marc Camoletti Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című vígjátékát.
 
10 dolog, amit érdemes tudni Franz Kafka életéről

Mi a FRANC? Avagy 10 dolog, amit érdemes tudni Franz Kafka életéről

Egyfelvonásos tánckrimit készített a Székesfehérvári Balett Színház Franz Kafka életéről: a Franc című produkció bemutatója február 4-én lesz a Vörösmarty Színházban. De vajon mi lehetett az, ami megfogta az alkotókat a Prágában született, zsidó származású német író...
 
Abigél itt, Abigél ott, Abigél mindenütt

Abigél itt, Abigél ott, Abigél mindenütt

Mekkora a Budapest és New York közötti távolság? Nagyjából 50 év... Ennyi idő alatt jutott el Szabó Magda legnépszerűbb könyve Amerikába.
 
A piszkosul jóképű moszkvai csibész Székesfehérváron bukkan fel

A piszkosul jóképű moszkvai csibész Székesfehérváron bukkan fel

Ljudmila Ulickaja viszonylag későn, élete derekán lépett be a francia, majd orosz irodalmi életbe, de szerencsére megtette, és ezzel sokakat többször is boldoggá tett...
 
Történelmi körforgás Székesfehérváron

Történelmi körforgás Székesfehérváron

A Vörösmarty Színház művészei rendhagyó módon vitték hírét a 2020 januárjában bemutatandó Az a szép fényes nap című előadásuknak: felkerekedtek :)
 
Fotó: Panyolefeszt

Nyár, pálinka, fesztivál, szabadtéri színház

Négy júliusi csütörtökön kínálnak szórakozást az érdeklődőknek a Kaposvári Nyári Színházi Esték, a programban három zenés darab és egy prózai vígjáték szerepel.
 
Fotó: Vörösmarty Színház

Gáspár Sándor óriásmacskákkal beszélget...

A világhírű japán író, Murakami Haruki World Fantasy-díjas regényéből Frank Galati készített csodálatos színpadi adaptációt. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Kafka a tengerparton című előadása április 5-én vendégeskedik a Nemzeti Színházban.
 
Fotó: Vásáry André/FB

Vásáry André különleges szerepet kapott a Chicagóban

Vásáry André életében először lépett színpadra musicalben, méghozzá rögtön egy rendhagyó szerepben...
 
Egy rendező nem elég? Különleges koncepcióval tűzik műsorra Az ember tragédiáját Székesfehérváron

Egy rendező nem elég? Különleges koncepcióval tűzik műsorra Az ember tragédiáját Székesfehérváron

Az ember tragédiája 1. címmel mutatja be december 1-jén a székesfehérvári Vörösmarty Színház Madách Imre drámai költeményét, amelyet a társulat művészeti vezetői, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János igazgató közösen állítanak színpadra.
 
Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok